Home

Voorjaars_Competitie_2009

Team 1 :

Streekderby onbeslist

TTV Warnsveld 1 - Torenstad 5  5 - 5


20 April 2009:
Torenstad en Warnsveld waren beiden al verzekerd van een resp. 3e en 2e plaats, maar Torenstad wilde beslist niet opnieuw het streekduel verliezen en was daarom in de sterkste opstelling naar Warnsveld afgereisd. Ze hadden echter niet op Ronald van Amersfoort gerekend, want die was in supervorm en wist al zijn partijen winnend af te sluiten. John Nijhof wist eenmaal te winnen en John was samen met Rob van Sloten heer en meester in de dubbel. De 5-5 was een goede afspiegeling van de krachtsverhoudingen. In de najaarscompetitie mogen beiden teams het weer zien waar te maken in de 2e klasse.

Team 1 blijft de baas over jeugd Trias.

TTV Warnsveld 1 - Trias 7  6 - 4

6 April 2009: Het vlaggeschip van Warnsveld bleef ook in de 2e wedstrijd de baas over de jeugd van Trias. Rob van Sloten begon de wedstrijd en verloor in een erg spannende wedstrijd met 16-14, 13-11 en 12-10. Hij wist wel zijn 2e wedstrijd te winnen na een kansloze 2-0 achterstand. Hij kreeg een tip om zijn tegenstander alleen nog maar op zijn backhand aan te spelen hetgeen uiteindelijk zijn vruchten afwierp. Ronald van Amersfoort verloor ook 1 wedstrijd en voelt nu de hete adem van John Nijhof weer in zijn nek. John was namelijk fantastisch in vorm en deklasseerde zijn tegenstanders. Doordat Trias wel de dubbel overtuigend wist te winnen werd de einduitslag 6-4 in het voordeel van Warnsveld

De Brug maatje te klein voor Team 1.

De Brug 6 - TTV Warnsveld 1   3 - 7

3 april 2009: Vrijdagavond reisde Team 1 naar Apeldoorn voor de wedstrijd tegen de Brug. Ronald van Amersfoort was in vorm en wist 100% te scoren. John Nijhof verloor 1 wedstrijd en Rob van Sloten 2 wedstrijden hoewel dit niet nodig was geweest, hij gaf tegen Mark van de Brug volkomen onnodig een 2-0 voorsprong uit handen. Wellicht had dit te maken met hij feit dat hij de hele dag samen met John aan het klussen was geweest terwijl hij zich normaal in alle rust op de wedstrijden kan voorbereiden. John kreeg het publiek op zijn hand door bijzonder sterk te verdedigen hetgeen meningkeer applaus opleverde. Nu er niets meer op het spel staat was de stemming opperbest en er werd danook uitgebreid nagepraat.

Gelvandria oppermachtig tegen TTV Warnsveld.

Gelvandra 1 - TTV Warnsveld 1   9 - 1

26 Maart 2009: Zonder de naar Polen afgereisde Ronald van Amersfoort maar met een waardige vervanger Rob Former reisde Warnsveld af naar Apeldoorn voor de ontmoeting tegen de koploper Gelvandria. Eindigde de thuiswedstrijd nog in een gelijkspel, nu was het Gelandria alles aan gelegen om het kampioenschap veilig te stellen en zij traden dan ook aan in hun sterkste opstelling met de volwaardige 1e klas speler Rus, dat betekende al 4 vaste punten voor Gelvandria ( 3 enkels en de dubbel die Rus op overtuigende wijze wist te winnen). John Nijhof redde de eer voor Warnsveld door van Hystek te winnen. Rob Former zorgde ook bijna voor een verrassing maar verloor nipt in de 5e set van Hystek. Rob van Sloten kwam niet tot een overwinning.

TTV Warnsveld opnieuw veel te sterk voor Markelo.

TTV Warnsveld 1 - Markelo 1   8 - 2

16 Maart 2009: De gebroeders Rensink uit Markelo konden ook in Warnsveld geen potten breken. Opnieuw werden ze geconfronteerd met een 8 - 2 nederlaag die zelfs nog hoger had kunnen uitvallen. De Warnsvelders speelden de dubbel namelijk wat slordig en konden een 2 - 0 in sets voorsprong niet in winst om zetten. Speelden Ronald van Amersfoort en Rob van Sloten vorige week nog een ijzersterk dubbel ditmaal kwam er in de 3e set de klad in. Markelo won de overige 3 set en behaalden zo hun eerste punt. John Nijhof en Ronald van Amerfoort bleven deze avond op 100 % staan en Rob van Sloten verloor alleen nipt van Henny Rensink, 11-9, 14 -16, 12 - 10 en 11 -8. Een duidelijke overwinning dus voor TTV Warnsveld.

Streekderby ook voor TTV Warnsveld.

Torenstad 2 - TTV Warnsveld 1   3 - 7

12 Maart 2009: TTV Warnsveld was duidelijk te sterk voor het 2e team van Torenstad. Ronald van Amersfoort was goed in vorm en won zelfs van de veel sterker geachte Emma. Na de eerste 2 sets gewonnen te hebben kwam Ronald in de 3e op een 7 - 0 voorsprong maar moest deze set alsnog gewonnen geven, het werd 14 - 12 voor Emma. In de 4e set maakte Ronald korte meppen met Emma en won verdiend met 11 - 8. Doordat Ronald zijn overige partijen ook winnend afsloot behaalde hij een 100% score. John Nijhof was niet echt in vorm, o.a. door een blessure opgelopen met hardlopen, maar wist toch 2 partijen te winnen. Rob van Sloten begon de avond sterk, won zijn eerste partij en samen met Ronald de dubbel, en verloor toen van Emma doch dat was ingecalculeerd. De laatste partij ging echter onnodig verloren vanwege mentale problemen. Het veel opgekomen publiek uit Warnsveld beleefde een prachtige overwinning en dat werd nog gevierd tot in de kleine uurtjes.

Jonkies van Trias komen net te kort tegen Warnsveld.

Trias 7 - TTV Warnsveld 1   3 - 7

6 Maart 2009: De eerste wedstrijd nam Ronald van Amersfoort het op tegen Eline van Bedal, 22 jr. Eline speelt momenteel 100% in de derde divisie Dames en heeft een uitnodiging voor de Top 12 van Denemarken op zak. Echter tegen het geslepen spel van Ronald was ze niet opgewassen, ze koos te vaak voor de aanval terwijl Ronald de bal steeds met veel spin retourneerde. John Nijhof moest daarna tegen de 17 jarige Zegers wat een 5 setter opleverde. John had al zijn ervaring en routine nodig om de 5e en beslissende set binnen te halen met 9-11. Rob van Sloten nam het op tegen Klomp van Trias, ook een jonkie van 19 jaar, en behaalde een knappe overwinning in 3 sets (9-11; 14-16; 7-11) De dubbel ging ook naar de Warnsvelders. Na 2 nederlagen van o.a. Ronald tegen Zegers en Rob tegen van Bedal was de tussenstand 2-4 voor Warnsveld. Rob verloor ook nog van Zegers in 4 sets waarna Ronald en John beiden de laatste wedstrijden in 5 sets naar zich toe konden trekken. Al met al een knap speelend Trias dat uiteindelijk toch met een 3- 7 nederlaag genoegen moest nemen.

Duidelijke overwinning: TTV Warnsveld 1 - De Brug 6   7 - 3

23 Februari 2009: John Nijhof en zijn maten Ronald van Anersfoort en Rob van Sloten hebben een goede overwinning behaald op De Brug uit Apeldoorn. Bij de Brug speelde Willem Aalders mee als invalleer en die wist alledrie de Warnsvelders te verslaan. John Nijhof en Rob van Sloten speelden een degelijk dubbel, ze moesten echter eerst nog even aan elkaar wennen omdat Rob van Sloten sinds zijn tennis elleboog van vorige jaar september geen dubbel meer had gespeeld. De Brug zal na deze nederlaag uit moeten kijken dat ze niet aan degraderen.

Topper TTV Warnsveld 1 - Gelvandria 1 5 - 5

9 Februari 2009: De topper tegen Gelvandria eindigde onbeslist. Warnsveld kwam op 3 - 0 door mooie zeges van John Nijhof en Ronald van Amerfoort. Rob van Sloten moest de eerste wedstrijd aantreden tegen de topper van Gelvandria Huiskes. Al snel bleek dat Huiskes, die wel van John en Ronald wist te winnen, niet opgewassen was tegen het sluwe spel van Rob van Sloten. De dubbel ging verloren voor Warnsveld en daarna kwam Warnsveld op een 4 - 1 voorsprong door een goede overwinning van Ronald op Heystek. Gelvandria kwam toen opzetten en nadat Rob van Sloten in de 5e set met 16-14 nipt verloor kwam Gelvandria zelfs op een 5 - 4 voorsprong. John speelde toen de laatste wedstrijd, het was inmiddels al bijna 24.00 uur, tegen Heystek . Hij begon wat onzeker en verloor de eerste set. Halverwege de 2e set kreeg "de Meester" zijn zelfvertrouwen terug en maakte het laatste punt voor Warnsveld.

8 - 2 zege voor TTV Warnsveld 1 bij Markelo 1

2 Februari 2009: De eerste competitiewedstrijd van de voorjaarscompetitie leverde gelijk een overwinning op voor het eerste team,bestaande uit John Nijhof, Ronald van Amersfoort en Rob van Sloten. John Nijhof behaalde 3 overwinningen al ging het soms kantje boord. Tegen Rensink van Markelo stond John in de 5e set met 8 - 0 achter maar wist dit nog om te buigen in een 11 - 8 overwinning. Ronald van Amersfoort en Rob van Sloten wonnen beiden 2 partijen en de dubbel werd ook in het voordeel van Warnsveld beslecht. Een goed begin dus van de competitie voor het vlaggeschip van TTV Warnsveld.

Team 2 :

Team 2 slaat eindelijk toe!

6 April 2009: Team 2 heeft op ondubbelzinnige wijze duidelijk gemaakt dat zij in de 3e klasse thuis horen. Met liefst 8-2 werd Swift uit Deventer aan de kant gezet. Met Rob, Dinand en Marcel in de gelederen liep team 2 uit naar 6-0. Een ongekende weelde voor dit team, wat behoudens 1 overwinning op de Toekomst niet eerder zo relaxed de wedstrijd kon uitspelen. Met nog 1 wedstrijd voor de boeg tegen de nummer laatst de Toekomst moet team 2 definitief zijn plaats veilig stellen. Naar verwachting zal dit gaan lukken, al beseffen de spelers dat de huid niet verkocht moet worden voor de beer is geschoten. Concentratie en de juiste wedstrijdinstelling zijn de ingrediënten voor een succesvolle afronding. Team 2 gelooft in zichzelf, dus zij zien uit naar deze laatste wedstrijd!

4 Broodnodige punten voor Team 2

2 April 2009: Team 2 heeft tegen Gelvandria een 6-4 nederlaag geleden. Daar waar een overwinning in het verschiet lag, morste team 2 opnieuw punten. Met Rob Former als invaller in de gelederen startte team 2 veelbelovend. Na een uitstekend begin en de winst in de dubbel (Rob/Marcel) werd snel een 3-1 voorsprong genomen. Nadat Rob, Fons en Marcel allen 1 partij hadden gewonnen prijkte er een 4-4 tussenstand op het bord. Helaas slaagden Rob en Marcel er niet in de laatste 2 partijen naar hun hand te zetten, alhoewel ook nu het beetje geluk ontbrak. Desalniettemin hebben wij 4 punten gepakt tegen een goede tegenstander. Met nog 2 thuiswedstrijden voor de boeg moet het mogelijk zijn de 3e klasse plaats veilig te stellen.

Slechts 1 punt voor Team 2

27 maart 2009: De dip waarin team 2 zich het hele jaar al bevind kon ook in deze wedstrijd niet omgebogen worden. Tegen de nummer 2 van de stand op dat moment kwam ons team niet verder dan een 9-1 nederlaag. Wellicht dat een enkel puntje meer mogelijk was geweest. De twee partijen die in 5en werden gespeeld werden echter verloren. Zowel Dinand, John als Fons kunnen beter en zullen dit het volgende seizoen ook bewijzen. We richten ons nu op het ontlopen van de degradatie. Aanstaande maandag tegen Swift zal er meer duidelijkheid zijn of dit haalbaar is.

Eindelijk winst voor team 2: de Toekomst 8 - TTV Warnsveld 2 3 - 7

9 Maart 2009: In weer een andere samenstelling trad ons tweede team aan tegen de Toekomst. Een belangrijke wedstrijd in verband met de strijd om de laatste plaats; het team van Lochem stond 2 punten onder ons een een overwinning zou zeer welkom zijn. Het team van Lochem was, hoewel samengesteld met 1 invaller, als 'lastig' te kwalificeren. Met veel routine en een enkele "materiaalspeler' zou de overwinning niet vanzelf komen. Na een snelle voorsprong voor ons tweede team moest Joop van Laarhoven zijn eerste partij gewonnen geven. Vervolgens liep het dubbel-spel van Marcel Oudijk en Dinand Bröcker echter erg goed en er kon weer een punt worden bijgeschreven. Uiteindelijk werd met 7-3 gewonnen, alsvolgt verdeeld 3 winstputen voor Dinand Bröcker, 2 voor Marcel Oudijk en 1 voor Joop van Laarhoven.

Opnieuw nederlaag: Swift 8 - TTV Warnsveld 2 7 - 3

4 Maart 2009: Vol goede moed vertrok team 2 naar Deventer om tegen een directe concurrent (Swift) een plaats in de middenmoot te bemachtigen. Helaas is het bij goede voornemens gebleven, want met een 7-3 nederlaag is team 2 huiswaarts gekeerd. In het begin van de wedstrijd leek het een gelijkopgaande strijd te worden. Na een 2-2 tussenstand (winst Marcel en dubbel Marcel/John) was de strijd volledig open. Echter, dit seizoen kenmerkt zich door ongelukkig verlies en nipte nederlagen, welke natuurlijk wel meetellen. Alhoewel de inzet dik in orde was, keek team 2 al snel tegen een onoverbrugbare achterstand van 6-2 aan. Fons sleepte er na een zeer lange 5- setter toch nog een 3-2 overwinning uit, waardoor team 2 genoegen moest nemen met een 7-3 nederlaag.

Nipte nederlaag team 2: WSV 2 - DE BRUG 8

9 Februari 2009: Zoals verwacht zouden we een moeilijke avond krijgen, aangezien de brug de eerste wedstrijd met 8-2 had gewonnen. Maar niettemin gingen Marcel ,Fons en Joop er flink tegen aan. Marcel speelde weer prima door twee partijen te winnen. en ook Joop wist een partij naar zich toe te trekken. Helaas was er voor Fons vanavond geen winst weggelegd, maar hij speelde zeker niet slecht. Doordat Marcel en Joop het dubbel (wat gelukkig) hadden gewonnen, viel de nederlaag nog enigzins mee. 4-6 zodat we de volgende wedstrijd vol vertrouwen te gemoed zien.

Gevoelige tik op de neus voor team 2

3 Februari 2009: Team 2 is er niet in geslaagd de competitie te starten met een overwinning. Tegen Wijk 16 team 3 werd een 7-3 nederlaag geleden. Tegen de snelle jonge spelers van de Wijk stond team 2 al snel met 2-0 achter. Gedurende het vervolg van de wedstrijd liep team 2 achter de feiten aan, waarbij geen moment uitzicht was op een goed resultaat. John Scholing had zijn avond niet een verloor helaas alle partijen. Dinand Brocker wist zijn laatste partij te winnen, waar hij in de eerste 2 partijen onvoldoende tegenstand kon bieden. Marcel Oudijk speelde degelijk en wist de eerste 2 partijen met 3-0 te winnen. De laatste partij moest hij tegen een sterke tegenspeler met 3-1 verlies bekopen. Volgende week wacht de wedstrijd tegen de Brug waar punten gepakt moeten worden om niet direct in de onderste regionen terecht te komen.

Team 3 :

20 april Dit keer geen 10 - 0

20 April 2009: 20 april Warnsveld 3 - ETTV 5 9 - 1 Een wedstrijd zonder enig belang. Wij zijn al kampioen, ETTV is al gedegradeerd. De uitwedstrijd wonnen we met 10 - 0. Wat wordt het nu? We dachten eerst dat ETTV niet zou komen opdagen. Ze waren echter verdwaald en hadden moeite om de Kei te vinden. Wat laat maar heel ontspannen begonnen we aan de wedstrijd. Het werd tot onze verrassing slechts 9-1. Frans en Bert zaten in de kantine toen Christiaan zijn wedstrijd verloor! Zijn tegenstander speelde, olgens Christiaan, zijn beste wedstrijd ooit en haalde hiermee zijn 3e punt in deze competitie. Mogelijk dat meespeelde dat deze ETTV-er een neefje van Rob van Sloten is en een uitstekend visser. We hoorden veel, veel, veel sterke vissersverhalen. Het neefje versloeg, volgens zijn zeggen, bij viswedstrijden diverse keren zijn oom en onze tafeltenniscrack met grote vangstcijfers. Het einde van deze voor ons weinig spannende competitie is bereikt. Met grote voorsprong zijn we kampioen. Op naar de 4e klas en als 5e klas naar de Lammers lokaal. We gaan ervoor. Nog voor de statistieken de eindstand:
Warnsveld 86 punten
Wijk 16 58 punten.

En onze persoonlijke resultaten:
Frans 93%
Bert 89%
Christiaan 83%

6 april Team 3 kampioen

6 April 2009: Frans Schoemaker, Christiaan ter Strake en Bert Arends van harte gefeliciteerd met het behaalde kampioenschap (de webmaster)

2 april Nog geen kampioen!!

2 April 2009: Gelvandria 10 - Warnsveld 3 9 Omdat we de uitslag van de concurrentie bij toeval wisten, werd het een spannende avond. De sneltrein naar de titel vertoonde de laatste weken wat sputterwerk maar toch konden we vanavond in de achtste wedstrijd op eigen kracht al kampioen worden. Maar ja hoe zouden we ooit met 9-1, want dat was de gewenste uitslag, winnen van de potentiële nummer 2. Maar we gingen er voor, met hulp van de TomTom op zeer snelle en creatieve route naar Apeldoorn. Onverwachte tegenstand kwam van onze eigen voorzitter, die met zijn eigen team in dezelfde zaal speelde. Hij was de bloemen vergeten en vroeg ons vriendelijk maar dringend om het kampioenschap een weekje uit te stellen. Nou Marcel, graag, maar onder protest, gedaan. Bert en Frans zorgden snel voor een 2-0 voorsprong, maar toen kwam Christiaan tegenover de onbekende 100%-speler te staan. Zou die echt goed zijn of alleen gelukkig omdat hij de heenwedstrijd bij ons gemist had? Hij was dus echt goed en Christiaan ging kansloos ten onder. Dat we het kampioenschap in elk geval vanavond konden vergeten lag aan ons alledrie want Bert en Frans waren in de dubbel even kansloos 2-2. Het bleef gelijk opgaan: Bert haalde het bijna tegen de 100% maar moest na een marathonpartij toch in 5 lange sets een nederlaag incasseren. Christiaan lukte het nog om een kansloze partij bij de tussenstand 9-11,9-11,9-10 om te buigen naar 9-11, 9-11, 13-11,11-6,11-6. En toen kwam de strijd voor Frans om het hoogste percentage in de poule. Helaas bleek ook hij kansloos en verdubbelde zijn nederlagen aantal van 1 naar 2. Gelukkig maakte Bert de partij goed af en konden we toch met een 6-4 overwinning naar huis. Voor het eerst (en het laatst?) verloren we alledrie op 1 avond een wedstrijdje. Nou ja, niet erg, want het was reuze gezellig bij Gelvandria. Oh ja, Marcel, Rob F. en Fons haalden het net niet zodat de strijd Gelvandria-Warnsveld vanavond onbeslist eindigde: 10-10!

25 maart Volgende week kan Team 3 kampioenschap binnenhalen

25 Maart 2009: DSC 4 - Warnsveld 3 1 - 9 De tweede helft van de competitie zijn we minder voortvarend van start gegaan dan we gedacht hadden. In de eerste wedstrijd leden we vier verliespunten. Hetzelfde aantal als in de gehele eerste competitiehelft. Wat zou de wedstrijd tegen DSC brengen ? Thuis wonnen we met 10 - 0 en alle games in 3 set. Een mooi lijstje met rechts blanco velden. En vanavond? Frans won 3 games, Christiaan ook 3, Bert 2. Christiaan en Bert wonnen het dubbel. Uitspraak van een zeker niet treurende Bert: "Als je moet verliezen, dan het liefst in vijf sets tegen deze sportieve en kundige tegenstander". Het werd dus 1 - 9. We hebben nu 19 punten voorsprong op nummer 2. Als het een beetje meezit worden we volgende week kampioen. Nu we zo over onze tegenstanders heen walsen en het kampioenschap ons niet meer kan ontgaan hebben we voor onszelf twee andere sportieve doelstellingen gesteld. Als eerste. Wie heeft de beste persoonlijke resultaten. Hierbij is nu de stand:
Frans 1 verliespunt
Bert 2 verliespunten
Christiaan 3 verliespunten.
Een tweede doelstelling is aan het einde van de competitie 90 punten, of ten hoogste 10 verliespunten, te hebben. We hebben nu, na 7 wedstrijden, 9 verliespunten. Zo wordt het voor ons echt nog wel spannend!!!!.

16 maart Moeizame zege op Wijk 16

16 Maart 2009: Deze avond leek onze sneltrein onverwacht tot stilstand te komen. We wisten dat het een lastige wedstrijd zou worden. De 1-9 overwinning van de heenwedstrijd was geflatteerd en de Deventenaren kwamen tot de tanden bewapend. Wij moesten deze avond ook nog eens Bert missen, die in het verre zuiden genoot van een dagje en nachtje uit. Voor het eerst dit seizoen kwamen we op achterstand. Christiaan kon een moeizaam verkregen 2-0 voorsprong niet omzetten in een overwinning en verloor met 2-3. Gelukkig had Frans wel zijn vorm behouden en steeg invaller Arie boven zichzelf uit. De achterstand werd omgezet in een 2-1 voorsprong. Maar daarmee waren we er nog niet. De dubbel ging kansloos verloren en na een reguliere overwinning van Frans werd Christiaan werkelijk hopeloos van de tafel gemept door een tegenstander die het hele seizoen nog niets geraakt had, maar dit in één wedstrijdje weer recht wenste te zetten. tussenstand 3-3. Toen daarna Arie strijdend ten onderging werd het heel krap. Maar gelukkig hervonden hij en Christiaan net op tijd hun vorm en konden we de avond met drie overwinningen afsluiten. Uitslag: een moeizame 6-4 overwinning. Een goede waarschuwing voor de rest van de wedstrijden, maar we zullen het toch wel halen. Nu hebben we 52 punten uit 6 wedstrijden.

9 maart ETTV 5 - Warnsveld 3 0 - 10

9 Maart 2009: We hadden moeite om in Eerbeek het wedstrijdlokaal te vinden. Het ligt dan ook echt verborgen achter sporthal De Boele. En dan de wedstrijd. Wij, als koploper, moesten tegen nummer laatst. De laatste wedstrijd in de eerste serie. We kennen nu al onze tegenstanders. Het was een makkie. We wonnen met 10 - 0. Een aantal partijen ging in 4 sets Dat had meer te maken met consideratie voor de tegenstander en minder geconcentreerd spelen onzerzijds dan de sterkte van de tegenstander. Alleen bij het dubbel moesten we even oppassen. Dat wonnen we in 5 sets. We hebben in onze poule nu alle tegenstanders gehad. We staan fier bovenaan met 46 punten; slechts 4 verliespunten. Een echte tegenstander hebben we niet. Trouwens in Eerbeek werken de tafeltennissers op een unieke wijze samen met de touwtrekkers. De tafeltennissers bouwden een "tafeltennishal" aan het touwtrekonderkomen (kantine en kleedruimten). De tafeltennissers spelen 's winters binnen, de touwtrekkers trekken 's zomers buiten touw. Zo maken ze optimaal gebruik van dezelfde kantine en kleedruimten. We hebben in Warnsveld ook een touwtrekclub en daar is ook goed mee samen te werken. En …………

1 - 9 Team 3 stoomt door tegen Actief

2 Maart 2009: Opnieuw tegen de nummer 2: dit keer ZC Aktief 3, die na een vooruitgespeelde wedstrijd gelijk met ons stonden, maar met een wedstrijd meer gespeeld. Deze wedstrijd vond plaats bij Gelvandria het nieuwe onderkomen voor Aktief. Aktief is (gelukkig) eindelijk definitief weg uit de liftruimte, de wachtkamer trombosedienst en de veel te lage kelder van de Apeldoornse ziekenhuis. Deze tegenstander herinnerden we ons van vroeger, een gezellig team met persoonlijke bekenden van Christiaan en Bert. Opnieuw had Christiaan moeite met de eerste partij: Wim nam een 2-0 voorsprong en leek na 4-0 in de 3e set makkelijk te gaan winnen. Maar Christiaan zag de feestjes bij zijn vrienden (waar hij Wim een paar keer per jaar ziet) al aankomen en rechtte zijn rug: een "narrow escape", maar toch winst. Dat zette de toon. We stoomden door, beter dan verwacht, soms krappe partijen. Wat te denken bijvoorbeeld van 15-17;9-11;11-9 overwinning van Christiaan. Deze keer was het de beurt aan Frans om (geheel sportief en collegiaal en onverwacht) zijn 100% in te leveren om de eer van Aktief te redden na een 0-9 voorsprong. Wim was de gelukkige winnaar (worden leuke feestjes). Weer een klinkende overwinning. Ons werd voorspeld dat we volgende week weinig moeite met ETTV zullen hebben (met 6 uit 3 inderdaad een van de degradatiekandidaten). Dan hebben we alle tegenstanders gehad. We hebben nu alledrie een enkel verloren en 1 dubbel. Dus met 36 uit 4 gaat het al snel de goede kant op. We proberen dit vast te houden

8 - 2 overwinning op Gelvandria

23 Februari 2009: Op deze avond zou het er van komen. Na klinkende overwinningen tegen wat nu al de zwakke broeders en zusters lijken te zijn, maakten we ons klaar voor de confrontatie met de nummer 2 uit de stand. De dames en heer van Gelvandria arriveerden met enige vertraging aan (hadden ze hun clubgenoten maar gevolgd die naast ons speelden). Al vrij snel werd duidelijk dat ook dit geen onoverkomelijk probleem zou gaan worden. De eerste partij was nog wat onwennig, maar werd gewonnen. Het team bleek vooral uit te blinken in enthousiasme en gezelligheid. Dat maakte het voor ons soms wat te makkelijk. Dit zal dus onze grote tegenstander worden dit seizoen, wijzelf, en insluipende gemakzucht. Daar wapenen we ons maar tegen. Nadat in de wedstrijd tegen Wijk 16 Bert onverwacht van de 100 % gehaald werd, was het nu de beurt aan Christiaan. Zijn tegenstandster Willy leek en voelde zich kansloos maar trok toch aan het langste eind. Dat was voor Christiaan niet zo erg want Willy vloog hem om de hals en na een paar klapzoenen kon hij gaan treuren op de bank, wat zo dus niet lukte. Ook verloren we de dubbel waarna onze avond eindigde in de slechtste score tot nu toe 8-2!

10 - 0 overwinning tegen DSC uit Diepenveen

9 Februari 2009: Als voorbereiding op de wedstrijd hadden we op de NTTB-site de uitslagen van vorige week opgezocht. Wij staan met 9 punten fier bovenaan. Maar achter ons twee teams met 8 punten en dan drie hekkensluiters met 1 of 2 punten. Dat lijkt een spannende competitie te worden. Wij moesten tegen DSC uit Diepenveen, zo'n hekkensluiter. Dat betekende voor ons ervoor gaan en geen punten laten liggen. Wij deden wat van Kampioen verwacht mag worden en wonnen vrij snel en erg gemakkelijk met 10-0. En alles in drie sets. Frans was wat trots op die twee blanco rechterrijtjes op het wedstrijdformulier. De gewonnen tijd gebruikten we voor een gezellig gesprek in de kantine. We baalden, net als iedereen, van het contant afrekenen van elke bestelling. Nu hadden wij gewoontegetrouw niet zo erg veel rondjes. Maar toch. Het wordt er zo niet gezelliger op in de kantine

Grote overwinning voor Team 3

3 Februari 2009: Verslag wedstrijd Wijk 16 - Warnsveld 3 Het was een bijzondere ervaring dat we onze eerste competitiewedstrijd in en tegen Wijk 16 speelden. Daar wonnen we de Lammersbokaal! We werden hartelijk welkom geheten als de Kampioenen en door diverse spelers nog gefeliciteerd. Goed dat Marcel nog een Contact met het persbericht en de fantastische foto bij zich had. En toen moesten we aan de bak. Hoewel we met 9-1 wonnen werd het geen gemakkelijke wedstrijd. We moesten er wel voor knokken en onze ervaring in de strijd gooien. En die gaf veelal de doorslag.

Team 4 :

Degradatie nu zeker na nieuwe nederlaag

23 Maart 2009 : Het is duidelijk dat we in de hoek zitten waar de klappen vallen, dus maakten we ons geen illusies toen Swift op bezoek kwam.De eerste partij is voor Arie en hij staat al snel 2-0 achter,. ojee wat gebeurt hier denkt Arie en knokt zich terug tot 2-1 en weet dit ook nog om te buigen in 3-2..(don't ask).Nu is Ronald aan de beurt en geeft de tegenstander genoeg partij maar moet wel toegeven aan hem, en verliest zijn 1e wedstrijd.Nu is Michael aan de beurt en laat met zijn spel zien, dat als hij niet de clown uithangt een goede 5e klasser kan zijn, wat heb ik een goed spel gezien van deze jongen die vaak in strijd is met zijn eigen vertrouwen.Nu wordt het nog een mooie partij maar ook Micheal geeft dan ook toe aan zijn tegenstander.De dubbbel gaat verloren van Michael en Arie en we moeten ons dan ook focussen op de rest van de avond.Helaas wordt het weer een moeiljk avondje waar we 2 punten uit wegslepen.. We maken ons na deze avond zeker geen illusies meer, de 6e klas is zeker al bijna een feit.Jammer maar zo is het nou eenmaal,een lastige poule met sterke tegenstanders kan een excuus zijn, of het gebrek aan ervaring. Hoe dan ook dit gegeven drijft dit team niet uit elkaar, we zijn er gewoon voor elkaar.

Moeilijke avond voor Team 4

17 Maart 2009 : Onze wedstrijd was tegen Gorssel uit, wat nooit een makkelijke avond is. Arie Bosman die afgelopen maandag nog uitstekend trainde en dat gaf hem zoveel moed dat hij beslist wilde starten in de1e partij.. Maar zijn spel was slordig en hij was ongeduldig, en verloor dan ook terrecht in 3 sets. Nu was Silvia van Amerfoort aan de beurt en zij wist er toch nog een 4 setter uit te slepen voordat ook zij het onder spit moest delven. Nu kwam de 3e partij waar Richard Lammers aan de bak mocht, maar ook deze partij ging verloren in 3 sets.Dit was echt zo'n avond om snel te vergeten, de overige partijen gingen namelijk ook verloren, maar als streven in ons achterhoofd :"zoveel mogelijk punten halen in de laatste 4 wedstrijden"..

Ondanks goed spel weer dikke nederlaag

9 Maart 2009 : We gingen vol goede moed de zaal in om te spelen tegen Trias.Onze metal coach was dit keer Aie die op de bank zat door ons rouleer systeem. De eerste wedstrijd moest Ronald het opnemen tegen de vrouwlijke tegenstandster uit Twello. Deze wedstrijd werd al snel beslist in het het voordeel van Trias.In de tweede wedstrijd mocht Richard aan de bak,hij vocht voor wat hij waard was maar moest toch toegeven aan deze sterke tegenstander. De derde wedstrijd moest Silvia aan de bak en liet duidelijk haar tanden zien in deze vijf setter maar moest uiteindelijk dan ook toegeven aan Trias. De tegenstander bleef punten sprokkelen op ons,terwijl het verschil niet echt groot was. Het verschil van de tegenstander zat gewoon in het geduld en de slimheid van spelen. De laatste twee wedstrijden hebben we ineens gespeeld op twee tafels omdat de rest van de zaal leeg was. Op de ene tafel speelde Ronald en op de tweede tafel Silvia. Beide waren mooie partijen om te zien, waar je duidelijk kan zien dat Silvia is gegroeit in haar spel, maar toch moest toegeven aan haar tegenstandster.Ronald leek het moeilijk te hebben tegen zijn angstgener maar wist met zijn spel de tegenstander te ontregelen hetgeen uit monde in onze enige punt van deze avond. De wedstrijd eindigde dan ook in 1-9 in het voordeel van Trias.Al met al weer geen punten voor Warnsveld 4, maar we blijven hopen op die één na laatste plaats

2 Maart 2009 : Onze wedstrijd was tegen de toekomst uit lochem, we waren op tijd in de zaal waar bleek dat onze wedstrijd de enigste was. Dan speel je automatisch op centrecourt. De 1e wedstrijd moest arie spelen, maar kwam al snel 0-2 achter in sets. Sinds het overlijden van zijn vader moet hij weer opzoek naar de concentratie. Maar op het moment dat je de wedstrijd al verloren wil geven komt hij toch knap terug op 2-2. De zaal is in rep en roer als hij dan ook nog de laatste wint met 11-8. Knap staaltje werk waar arie zelf ook nog niets van snapt waar hij het vandaan haalde. Nu is richard aan bod en komt ook achter tegen de oudste van het team. Leeftijd zegt niets in deze sport trouwens, ik zie nog wel eens wat oudere mensen nog zo vitaal als een kerel van 18. Als ik op die leeftijd nog zo sta te springen, stel ik maar 1 vraag:"waar moet ik tekenen?". Maar terug naar de wedstrijd kan richard nog niet de achterstand ombuigen en verliest de partij.Nu is Silvia aan bod van wie ik haar achternaam heb verkeerd geschreven.Het is geen Kopec meer maar Van Amersfoort (heb ik dan ergens een feestje gemist?).Silvia begint goed aan de partij met fel counter spel kan ze wel imponeren.Maar de tegenstandster is mevrouw vos die wel bekent is in de tafeltennis wereld vanwege haar mooie uitspraken (soepkip en gaan met die banaan).Het spel gaat vrij gelijk op maar silvia en jaqueline maken er een mooie wedstrijd van die silvia dan ook nog maar net verliest in de 5e set. we stellen voor iets te drinken maar de tegenstander wil eerst dubbelen. Dus gaan richard en arie dubbelen.en komen 2 -0 achter. Maar weten ook weer 2 sets in te halen. Maar in de laatste set gaan de punten snel naar de toekomst. Er komt nog wel een kans maar waar arie de eerste met zijn befaamde backhand afsloeg slaat ie nu in het net. De match eindigt dan ook in 3-2 voor de tegenstander. Na de cola gaan we door met de wedstrijd. Hier winnen we nog wat punten maar moeten toch onze meerdere erkennen in De Toekomst.Het eindigt dan ook in 4-6.Teleurgesteld? ja wel over het reslultaat maar niet over de inzet die was er zeker wel van richard,arie en silvia. Maar nu punten blijven sprokkelen en hopen dat de rest van de poule punten laat liggen....Wordt vervolgd.

23 Februari 2009 : we kwamen binnen in Apeldoorn bij Gelvandria met ronald,michael,arie en richard (als mental coatch). De eerst partijen liepen best wel moeizaam door deze stugge tegenstander.De dubbel werd een succes. Het was al met al een hele moeizame avond waar met veel pijn en moeite 4 punten werden behaald door Warnsveld 4. Op naar de volgende match.

2 Februari 2009 : Daar gingen we dan onze 1e wedstrijd in de 5e klas.. De tegenstander was Gorssel, toen de jongens binnenkwamen had ik al gelijk het vermoeden dat het geen makkelijke avond zal worden. Arie speelde de 1e partij en boodt aardig weerstand maar was niet bestand tegen de geslepen vos van gorssel en verloor de partij in 3 sets. Michael moest nu spelen en kwam er achter dat we het niet makkelijk zouden krijgen, maar deed wel zijn best om op zijn manier toch nog een goeie partij van te maken, al mocht dit niet baaten...4-1 won de 2e man van gorssel uiteindelijk. Ronald heeft een taaie tegenstander in de 3e partij en moet ook uiteindelijk het onderspit delven..Niet omdat we zijn weg ge speelt, maar domweg omdat deze jongens ( die zijn gedegradeerd uit de 4e klas door zware poule indeling ) het spelletje veel beter door hebben als ons. Met hangen en wurgen haalt Arie dan toch nog een punt op deze moeilijke avond die we zo snel mogelijk willen vergeten. Al met al geen goed begin van ons nieuwe seisoen, maar ook dit laat ons niet uit het veld slaan, het is een goede leermeester voor ons vervolg..